Test av ekologiska deodoranter


Urtekram Deo Crystal aloe vera (2 poäng av 5 möjliga)
Denna deodorant innehåller naturliga saltkristaller som ska motverka tillväxten av bakterier och minska svettlukt. Jag upplevde den som blöt och inte särskilt effektiv trots att jag inte är någon “jättesvettig” person. Deon tar en stund att torka in efter applicering. Den har en väldigt mild doft och ett plus är att den inte fläckar ner kläderna. Deon håller cirka en halv dag, sedan börjar svettlukten komma och för träning funkar den inte alls. Kostar cirka 50-70kr och finns på många hälsokostaffärer.

Urtekram Nordic Birch cream deo (4 poäng av 5 möjliga)
Denna deo blev jag rekommenderad att testa av personal på en hälsokostaffär och den funkar faktiskt riktigt bra. Den doftar friskt och håller nästan hela dagen. Den håller dock mindre bra för träning. Det tar en stund för den att torka in och tyvärr lämnar den fläckar på kläderna. Men i det stora hela var jag ganska nöjd med den. Kostade 79kr och finns på de flesta hälsokostbutikerna.

Deodorantkräm Marigold (5 poäng av 5 möjliga) BÄST I TEST!
Denna deo i serien Marigold är, enligt personal på Lifeland, ny på marknaden och tillverkas av Skördekassen i Söderköping. Den består av helt naturliga och till största delen ekologiska råvaror. Bland annat innehåller den bikarbonat och arrowrot som ska motverka bakterier och svettlukt. Denna funkar verkligen hela dagen och dessutom under träning, helt fantastisk! Bättre än traditionella deodoranter och helt klart bäst av de ekologiska alternativen som jag testat 🙂 Den finns i tre olika dofter och jag testade den oparfymerade varianten. Jag köpte min på Lifeland som ligger i närheten av Odenplan (Stockholm). Deon kostade 82kr och är väldigt dryg!

/Marty
– Posted using BlogPress from my iPhone

Advertisements

1 Comment

Filed under kosmetika

One response to “Test av ekologiska deodoranter

  1. Pingback: Test av ekologiska deodoranter #2 | martysekotips

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s