Test av ekologiska oparfymerade ansiktskrämer

20131129-104022.jpg
Nu har jag testat 4 ekologiska ansiktskrämer och jag är mer eller mindre nöjd med samtliga.
Innan min ekologiska era började, använde jag under flera år Decléors produkter och gillade dem väldigt mycket. Jag var tveksam till om jag skulle kunna hitta något lika bra. Jag har torr och känslig hy och undviker helst parfym och eteriska oljor och det var inte helt enkelt att hitta då många ekologiska hudkrämer innehåller det senare. De ämnen på INCI-listan som jag således främst försöker undvika är limonene och linalool. Dessa är allergener som min ansiktshy ofta reagerar på med sveda och rodnad som följd.

Eilas naturell hudkräm
Krämen går snabbt in i huden och lämnar kvar en mjuk känsla. Den doftar inget men det har jag inte något emot. Den är ganska tunn i konsistensen men väldigt dryg. Håller dock inte riktigt för kalla vinterdagar men under varmare delar av året passar den utmärkt – en klar favorit. Den är tyvärr inte helt enkel att få tag på men finns att beställa på Eilas hemsida. Jag köpte min på hälsokostaffären Gryningen på Södermalm för cirka 120kr (tror att det är den enda affären i Stockholms innerstad som har den).

I+m intensivcreme oparfymerad
Enligt beskrivningen ska den här krämen ge huden intensiv fukt och passa både som dag- och nattkräm. Den doftar svagt av vanilj men jag har en aning svårt för doften. Vid första användandet sved den en aning i mitt ansikte men efter några gånger försvann det. Den går snabbt in i huden men jag tycker inte att den mjukgör riktigt så bra som jag vill utan jag känner mig lite stram i ansiktet. Tanken när jag köpte den var att jag skulle använda den under den lite kallare årstiden och den funkar ok men inte riktigt så bra som jag hade hoppats. Den finns att köpa på softskin.se och kostar 175kr.

Weleda Almond Soothing Facial Cream
Den här hudkrämen var riktigt krämig och fuktgivande och passar utmärkt som nattkräm. Huden blir verkligen mjuk men krämen ger en lite glansig yta som man kanske inte alltid önskar så jag kommer nog inte att använda den på dagen så ofta förutom under kalla vinterdagar! Den doftar en aning mandel (mandelmassa, mums!) vilket jag gillar :-). Jag är mycket nöjd med denna och kommer att köpa den igen. Weledas produkter finns på många ställen och jag köpte min på Åhléns för 195kr.

Estelle & Thild face cream fragrance free
Jag gillar verkligen Estelle & Thilds ansiktsrengöring i sensitive-serien så jag hade ganska höga förhoppningar om deras ansiktskräm. Konsistensen på den är ganska tjock och krämig och den går in i huden väldigt snabbt. Det känns dock som att den inte riktigt stannar kvar utan huden känns ganska torr och stram en stund efter insmorningen. Den är helt doftfri, vilket jag gillar men funkar tyvärr inte riktigt på min torra hy. Estelle & Thild finns på ganska många butiker och apotek och jag köpte min för 245kr på Åhléns.

Advertisements

1 Comment

Filed under kosmetika

One response to “Test av ekologiska oparfymerade ansiktskrämer

  1. Pingback: Ekologiska ansiktsfavoriter | martysekotips

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s